Državno prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju

Plivanje-perajima-brzinsko-ronjenje-2024

Novi Sad je proteklog vikenda bio domaćin Državnog prvenstva u plivanju perajima i brzinskom ronjenju.

Ekipa Društva podvodnih aktivnosti „Sombor“ kao favorit na ovom takmičenju u izuzetno napetom finalu zauzela je drugo mesto iza ronilačkog kluba „Calypso“ iz Beograda.

Treninzi koji zahtevaju kontiuniranu upotrebu specijalizovane opreme i redovan trenažni proces ipak su bili presudni te se naš klub ovaj put zadovoljio drugim mestom.

Članovi ekipe Društva podvodnih aktivnosti bili su: Pavić Zoltan, Zelić Alisa, Trivić Đorđe, Zelić Irina, Jović Milan, Zelić Goran, Isidora Mirić, Nataša Kljajević i Milutin Zorica.

Ispred kluba je naporna takmičarska sezona koja već u sledećem mesecu podrazumeva učešće na najtežem ronilačkom takmičenju – podvodne prepreke i podvodne veštine koje će se održati u Somboru.

Tri člana našeg kluba potvrdila su plasman u reprezentaciji Srbije i učešće na svetskom prvenstvu u ronilačkoj disciplini plivanje perajima i brzinsko ronjenje koje će se održati sredinom ove godine.

Slede takmičenja u apnei i velika organizacija oko odlaska 30 članova kluba na kondicioniranje i obuku u Grčku početkom maja ove godine.