Državno prvenstvo Srbije i prvenstvo Vojvodine u ronjenju na dah

dpa-apnea-2023

Na ovogodišnjem državnom prvenstvu Srbije i prvenstvu Vojvodine u ronjenju na dah ekipa kluba DPA- Sombor ostvarila je ekipno četvrto mesto.


Takmičenje je održano u Beogradu na SRC Milan Gale Muškatirović 5.marta 2023.


Mora se napomenuti da je sama priprema takmičarske ekipe DPA -Sombor počela relativno kasno zbog radova na somborskom bazenu,a u poslednjem trenutku odustalo je dvoje takmičara, Mihajlo Parčetić i Zorica Milutin, koja je zbog povrede onemogućila učešće ženskog člana ekipe i time bar neku šansu za bolji plasman.Zbog toga je ekipa otišla nedovoljno pripremljena i brojčano prepolovljena.Takmičenju su se odazvali samo Miroslav Petronić i Nebojša Kozarević.


U izuzetno jakoj konkurenciji Miroslav Petronić osvojio je treće mesto i bronzanu medalju u obe discipline (DYN -113,90 m i DBF -115,40 m) dok je Nebojša Kozarević samo poboljšao svoj lični rekord u disciplini DYN. Zanimljivo je da je za ekipno treće mesto bilo dovoljno svega još dvadesetak metara što bi, da je tim bio potpun, lako moglo i da se ostvari.
Ekipa DPA- Sombor koja je uz sve prepreke ipak zadovoljna ovogodišnjim rezultatom,uzda se u bolju spremnost i bolji plasman iduće godine.